Matulji – Dječji vrtić Matulji uvodi smjenski rad, odnosno mogućnost organiziranog čuvanja djece i u poslijepodnevnim satima, čime će se olakšati briga o djeci roditeljima koji rade (i) u poslijepodnevnim smjenama.

Projekt nazvan „Dječji vrtić Matulji – mjesto cjelovitog razvoja djeteta“ provodit će se u središnjem odjelu Dječjeg vrtića u Matuljima te područnom odjelu u Brgudu, gdje su ga jučer brojnim zainteresiranim roditeljima predstavile zamjenica načelnika Općine Matulji, Eni Šebalj i ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji, Jelena Stepić.

– Projektom će se usluga vrtića unaprijediti uvođenjem vrtićkih grupa sa smjenskim radom što će doprinijeti boljoj ravnoteži poslovnih i obiteljskih obveza roditelja jer će roditeljima od sada biti dostupan rad vrtića koji odgovara njihovom radnom vremenu te potrebama radnog mjesta, istaknuto je na konferenciji.

Vrijednost ovog projekta, koji će trajati 30 mjeseci, iznosi 3,4 milijuna kuna, a u cijelosti ga financira Europska unija kroz Europski socijalni fond.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.